2007/03/01

kom och ta mig långt härifrån.

Jag har just varit med om någonting fruktansvärt pinsamt! Jag har varit på föräldramöte. Mötet i sig var förståss inte pinsamt, det började med att rektorn skulle visa runt de blivande sjuorna i nya skolan. Efter det skulle klassen samlas i sitt eget klassrum, och då började det...
 
Första ämnet: Prao, eleverna ska helst inte vara hos någon av sina föräldrar, utan eleverna/föräldrarna får själva fixa praoplats. Hur svårt kan det vara egentligen? Mycket tydligen enligt en mamma som säger att hon inte fått information och bla bla bla!
 
Läraren: "Ja, men om det skulle vara så att någon elev inte kan fixa praoplats så ordnar vi att han/hon kan vara med en annan klass här på skolan, det är inga problem."
 
Andra ämnet: Skolresa, eleverna får inga pengar från skola/kommun för att åka på skolresa, därför har föräldrarna själva gått ihop och samlat 50 kronor per barn och månad i två år för att eleverna ändå ska få komma iväg lite och hitta på något kul. Samma mamma höjer rösten och säger att det är olagligt. Övriga föräldrar förklarar att det är inte olagligt om det är föräldrarna som håller i insamlingen, och att alla var överens vid ett tidigare föräldramöte, men mamman bara fortsätter att bråka, och hennes stackars generade son gråter nästan av förödmjukelse!
 
Läraren: "Vi har ordnat det så att om någon elev, av någon anledning inte kan åka med på skolresan så kan han eller hon ändå få vara här på skolan, och hjälpa till i caféet till exempel."
 
Gissa vems barn som varken kommer att få åka på skolresa eller vara med på Prao? Utan får sitta på skolan hela dagen istället! Det var så fruktansvärt pinsamt! För alla! Jag tror att hon inte har råd, att hon trodde att hon skulle få punga ut en klumpsumma på ca 2000-3000 kronor (det handlade i själva verket om ca 500 kronor) och hon blev generad och pressad. Men det är ingenting mot vad hennes stackars son blev! Hon hade kunnat sköta det snyggare genom att ta det personligen med läraren efteråt! Det blev inte heller bättre av att flera föräldrar sa saker som "Jag betalar gärna!" inför hela "klassen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...