2009/01/18

kniven i hjärtat.


varje år jublar jag när ellegalan ska gå av stapeln och sändas på teve. varje år blir jag besviken [med undantag för året då peter siepen vann pris för bäst klädda man] svenska galor suger. alla bär svart, de som vågar ha på sig färg ser ut som småbarn. man hade lätt kunnat uppnå samma grad av glitter och glamour på ica en torsdagseftermiddag.
 
kommer du ihåg förra året, då marit bergman vann pris för sveriges bäst klädda kvinna? då grät jag en skvätt. inte på grund av det fina talet hon höll, där hon menade att alla ska få se ut som de vill, utan för att hon hade så fruktansvärt fula kläder på sig, och för att jag tillslut insett att modesverige var på väg att dö. långsamt, och smärtsamt.
 
vilka blev då årets bäst klädda kvinna respektive man?
lykke li och håkan hellström! kniven rakt i hjärtat på modesverige.
 
jag har ingenting emot vare sig lykke lis eller håkans musik. men hon dyker upp på galan klädd i trasiga strumpbyxor, det var så en såg ut i högstadiet, under sin snabbt urväxta punkperiod. och håkan, ett par år där i början av 2000-talet var det lite charmigt med hans sjömanskostym, hattar, hängslen och en liten aning för korta byxor. det är det inte längre. vilka människor har röstat på de här personerna? för det är väl som vanligt "det svenska folket" som har haft ett finger med i spelet?
 
 bea szenfeld i egendesignad kreation

 dagmar-syrrorna

 sveriges självutnämnda stilexpert ebba von sydow

 stefan nilsson, "trendspanare". WTF?

 elin kling i outfit direkt ur utklädningslådan
[med sjukt hunkig pojkvän dock]

 minimarket-syrrorna på väg till barnkalas?

 sveriges bäst klädda kvinna?

 ...och dito man!

 sist men inte minst; filip hammar på en modegala.
need i say more?

3 kommentarer:

 1. Anonym10.7.16

  Filip Hammar vill ju bara visa upp sin 26-åriga trophy wife! ;)

  SvaraRadera
 2. Negativt litet inlägg, hehe. Varför visade di inte de som var snyggt klädda, så man hade fått en liten hint om hur det är när det är bra? Även om jag har en stil och smak så finns det ju ändå mer att hämta i ett sådant här inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela poängen med inlägget är att alla är så trist klädda! Vartenda blogginlägg vid den här tiden handlade om Ellegalan och alla "snygga outfits", det var tillexempel hur många som helst som höjde Ebba Von Sydows outfit till skyarna. Du kan söka i nästan vilken blogg som helst om du vill hitta fina outfits från galan, oberoende av vilken stil och smak du har. Jag tyckte inte att det fanns några direkt, och därav bristen på dem ;)

   Radera

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...