2009/04/30

hänt i april.


tilda är kär i en kille som heter erik. hon tjatar om erik från morgon till kväll, om hur söt han är och hur gott han luktar och hur mysigt det var att sova med huvudet på eriks mage[!]. det står erik klottrat överallt. både jag och jim [mest han] är trötta på erik, fast vi aldrig har träffat honom. och tror du att han är fem år och går på samma dagis som hon? nejdå. han är fjorton år och umgås med hennes storasyster! :D


jag tvingade jim att säga "ibland önskar jag att jag hade en likadan näsa som jodie marsh" och sen hånskrattade jag, rått, åt honom när han väl hade sagt det! hehehe...
 
 
jag fått ett helt sjukt erbjudande. en vän till mig har, på fullt allvar erbjudit mig att tillsammans med hen öppna...en begravningsfirma! jag sa naturligtvis "va. nej. aldrig i livet" men hen sa att jag skulle tänka över saken och sedan höra av mig. hen trodde fullt och fast på detta, efter ett samtal med ett medium[!].
 
nu har jag tänkt över saken, och svaret är "ALDRIG I LIVET!". jag är i chock. särskilt efter hens argument, att trots finanskrisen knoppar ju folk av [visserligen sant], att man behöver ingen stor lokal, utan kan sköta ruljansen hemifrån [om du skulle behöva hjälp med en begravning, vem går du till? det stora erkända bolaget, eller en person som har sin rörelse i källaren?].
 
 
vi var på Kevins skola och kollade när hans klass när spelade upp "svingelskogen". de hade övat i evigheter. kev är vad man skulle kunna kalla "lite okoncentrerad", så han blev degrerad till fick bli kanin. det enda han egentligen behövde göra var att hoppa lite upp och ner, och sjunga med i sångerna. men, helt plötsligt, mitt i hoppandet tar han över scenen totalt och uppför en egen liten självkoreograferad och högst oplanerad dans, och får i några korta men lyckliga minuter allas odelade uppmärksamhet. de andra ungarna blev jättesura. det var underbart!
 
vi hade barnens mormor med oss. hon är engelsktalande och efter teatern när vi stod och klädde på oss jackorna kom kevs lärare fram och ville bonda. eftersom jim hade gått iväg för att stjäla muffins och samla ihop barn fick jag stå jämte dem och le och nicka lite, som ett fån. efter ett tag vänder sig läraren mot mig och säger högt, klart och tydligt [för att jag verkligen skulle förstå vad hon sa]: pratar  DU  svenska?  "jaaa deeet gööör jaaag!" svarar jag lika högt och tydligt tillbaka. läraren blev generad och började babbla. "jaa, man vet ju inte, hehe, men vem är du då? är du kevins storasyster?" [suck!] "nej. jag är hans plastmamma" just då kom jim tillbaka och räddade mig ur den hopplöst pinsamma situationen och vi kunde gasa iväg mot solnedgången...
 
 
och sist men inte minst:  
 
svärmor har varit här idag. svärmor är galen. hon brukar protestera mot min usla städning [observera, inte jims. han ska/behöver ju inte städa eftersom han är man!] genom att diska all vår disk...utom min kaffemugg! idag sa hon, på fullt allvar till jim att det är bäst att han, och inte mamman bestämmer vad hans dotter [som bor hos mamman] får och inte får göra, eftersom "mannens åsikter går alltid före kvinnans". senare behagade inte svärmor berätta att hon var tvungen att vara hemma klockan tre när vi var ute så vi fick helt enkelt vända om och så var det slut på den dagen. någon som vill låna henne lite?
 
uthyres: 80-årig dam med stenåldersåsikter. envis som en åsna. utför, även mot din vilja de flesta hushållsuppgifter. dock inte utan gnäll.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...