2013/10/20

bronze me.


Såhär jobbar du med skuggor och highlighters, för att få till en look 
á la Kim Kardashian. Man lägger ljusa skuggor på de partier en vill 
framhäva, som till exempel på kindbenen, hakan och näsryggen. 
Och mörka skuggor där man vill dölja och förminska. Under kind-
benet, på näsans sidor och så vidare. Okej, så här gör du!

01. Börja med att smörja in huden med en fuktkräm och använd gärna en primer (Smashbox Photo finish är superbra) för bästa resultat.
 
02. Använd foundations i tre nyanser, en ljusare, en i din naturliga hudton, och en lite mörkare. Applicera ljusare foundation (gärna en till två nyanser ljusare än din egen hudton) på kindbenen, in mot näsan, under ögonen, på hakan, på näsryggen, upp i mitten av pannan, över brynen, under och runtom näsvingarna och i amorbågen (ovanför överläppen). Applicera en foundation som passar din naturliga hudton i resten av ansiktet. Till slut applicerar du den mörkaste tonen på de partier som du vill förminska, som under kindbenet och på sidan av näsan (en krämbronzer går också bra).

03. Blanda ihop färgerna med händerna, en ren svamp eller en stor borste. Tona noga så att det inte syns några kanter, och var försiktig så att du inte smetar ut färgerna för mycket och de hamnar på fel ställen.

04. Borsta på ett tunnt lager transparent puder. Huden ska kännas matt - inte fuktig, annars blir det ojämnt när du applicerar resten av produkterna.

05. Använd en ljus ögonskugga eller en highlighter (DuWops Double glow är fantastisk!) för att förstärka de områden som du applicerade din ljusa foundation på.

06. Sen förstärker du de partier du vill skugga. Du kan använda lite bronzer eller en beigebrun ögonskugga. Eller kan du använda bara bronzer istället för shading. Borsta lite bronzer i pannan för en solkysst look.

07. Applicera ett rosa/korallfärgat rouge på kinderna för att ge dem lite frisk färg. Applicera rouget under highlightern, men över shadingen på kinderna och fram på "kindäpplet".

08. Nu är det dags för ögonen! Börja med att måla en ljusbrun skugga över hela ögonlocket. Därefter målar du en mörkare brun skugga i globlinjen, under den nedre franskanten och lätt utåt i ytterkanten. Applicera en ljus ögonskugga i ögonvrån för att ljusa upp ögat. Måla med en svart eyeliner över ögat, och en svart kajal under. Gnugga på kajalen med en mjuk rund pensel tills den är uttonad och sotig. Avsluta med mascara på över- och underfransarna.

09. Fyll i läpparna med en läppenna i en färg som matchar dina läppar, måla på läppstift med en pensel, "bit av" på ett papper, pudra lätt och applicera ett lager till med pensel, till sist duttar du ett gloss på mitten av underläppen för att skapa put. För ännu mer put - ta en brun kajalpenna och måla lite lätt i mitten under underläppen och tona noga.

10. Sist men inte minst fyller du i ögonbrynen med en bryn- eller ögonskugga. Använd en platt, snedskuren liten pensel. Skugga ger ett mjukare resultat än om du använder penna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...