2014/03/17

banankaka.


klockan är fem på en måndag, och ännu [peppar, peppar] har inget 
 otrevligt hänt. måndagar är ju annars, som bekant, djävulens påfund. 
dagen på veckan då alla bråkar och gör slut, bilen går sönder, folk dör, 
en blir biten av hundar, får cancerbesked, halkar på isfläckar. et cetera.
 
men idag har vi bara tagit det lugnt, suttit och pratat, druckit kaffe, 
lagat och ätit mat. fiskgratäng närmare bestämt. och gott blev det. 
och på tal om gott, idag bakade jag banankaka för första, men 
absolut inte sista gången. den blev kalasgod, tyckte hela familjen :)

här är receptet, kakan är äggfri…

ingredienser:
fyra deciliter vetemjöl
två deciliter socker
två teskedar bakpulver
två teskedar vaniljsocker
två deciliter mjölk
två mogna bananer
75 gram smör eller margarin

gör så här:
~ blanda alla de torra ingredienserna. 

~ tillsätt smält smör/margarin och mjölk. 

~ mosa bananerna och blanda i smeten. 

~ häll smeten i en smord och bröad form. 

~ grädda i 200º  i ungefär 50-60 minuter eller tills du 
kollar med en provsticka och de känns lagom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...