2016/03/14

vegetarisk boeuf bourguignon.



något jag äter ofta är veggo-boeuf bourguignon. jag har
testat att göra den på tzay och sojastrimlor, båda funkar.
dock smakar tzay chili, så det blir starkare, föredrar soja.

recept för två personer:
skär ev. vegoköttet i mindre bitar, bryn det i panna och
lägg över det i en gryta. fräs en skalad, skivad morot, två
 finhackade vitlöksklyftor, en ansenlig mängd champinjoner,
och en halv grovhackad gul lök, lägg över i grytan. salta och
peppra. pudra över lite mjöl, klicka i lite tomatpuré, lägg
i två-tre lagerblad, häll på cirka tre deciliter rött vin och
tre deciliter grönsaksbuljong, låt allt koka ihop i en timma.

servera ihop med något, om du är lagd åt det hållet.

bon appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...