2016/06/16

coconut bean curry & chipotle chili.


mat har alltid varit ett av mina stora intressen. att laga den,
äta den, inhandla den, läsa om den, och att prata om den...
 
när jag flyttade hemifrån var jag totalt ointresserad av
matlagning, jag kunde på sin höjd koka ett ägg. vad
jag minns levde jag på mikrorätter, pastaringar i tomat-
sås, och färsk tagliatelle med smör och svartpeppar.
 
 [enligt min bror åt jag dock ingen mat alls, utan mitt
kylskåp innehöll tydligen bara icas solhavredryck, lol].
 
när jag träffade jim var det han som lagade maten, det
blev oftast spaghetti med köttfärssås, kött med ris och
sås, eller kyckling med färdig potatisgratäng. inte så kul
kanske, men "beggers can't be choosers" ansåg han.
 
så en dag opererades han och blev sängliggandes i ett
par dagar, då jag halvt skärrad, halvt sprallig satte igång
att freestyla i köket. om det blev bra? bajsar björnen i
skogen? jag visade mig vara GRYM på att laga mat!
 
sen dess är det mestadels jag som stått för maten, 
åtminstone fram tills jag blev vegetarian. SÅ kul är det
ändå inte att stå och laga två olika maträtter på en gång.
 
konstigt nog har jag den senaste tiden totalt tappat intresset
för att både äta och laga. ju enklare den går att fixa, desto
 bättre. gärna ska den gå att äta direkt ur konservburken med
sked, typ. så himla bra då att felix har lanserat två veganska
microrätter, som faktiskt är riktigt goda dessutom, hurrahurra!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentarer publiceras direkt utan granskning, du som kommenterar ansvarar själv för innehållet i kommentaren. jag uppmanar dig att använda en vänlig ton, och ett civiliserat språk.


mille bisous, edie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...